Wednesday, September 29, 2010

ayuh kembali ke sekolah

alhamdulillah..syawal pun makin menutup tirainya..namun puasa enam masih lagi x habis.. kesibukan mengajarku untuk lebih menghargai masa di kala ini...
ditambah pula, sem 3, tahun 2 perubatan iskandariah..saya belajar modul 7 mengenai parasit dan microb.

hari pertama pergi kuliah..dah masuk kelas praktikal..teropong2 parasit guna mikroskop..
gembira dapat melepaskan rindu pada kawan2 yang dah selesai melepaskan perasaan rindu pada mak ayah..beruntungnya mereka dapat berbakti pada kedua2 orang tua.. insyaAllah..tahun depan..saya akan terbang ke Asia secara tepatnya, malaysia..rasa dah x sabar nak jumpa..

terima kasih tak terhingga buat kawan2 yang sudi datang beraya ke rumah saya membawa beraneka juadah kuih raya dari malaysia..seronok!! beruntung dapat kawan2 sebaik mereka.. dan khusus kepada azyyanti omar kerana sudi membawa barang2 kiriman keluarga tercintaku dari malaysia..berupa baju raya, kasut raya dan kad raya..semua raya la..huhu..

perhatianku pada subjek dalam lecture tidak lagi dapat kufokus..terus membuka sampul surat untuk membaca isi kandungan surat itu.(at least dapat mengubat rasa mengantuk)..senyuman terukir di kala selesai membaca surat tercinta dari ummi..insyaAllah..akak akan fikirkan dahulu..tahun ni, mungkin diri belum bersedia..dalam diri yang penuh dosa.

maaf..hanya sekadar sempoi2 sahaja..cuma pesanku buat kawan2..mari sama2 berpuasa 6 hari di bulan syawal..kerana nabi S.A.W. bersabda "sesiapa yang berpuasa pada bulan ramadhan diiringi 6 hari di bulan syawal, seolah-olah dia berpuasa setahun"..

wallahua'lam.

0 kata orang:

Post a Comment

 
Copyright 2009 FiKiR&ZiKiR. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com