Wednesday, October 6, 2010

ukhuwwah sehebat gubahan pertama

Alhamdulillah..party ex-floor 7 selesai dengan izinNya jua. saya gembira dipertemukan dengan mereka..meskipun jarak memisahkan, masa menjauhkan..tetapi ikatan ukhuwwah kita tetap utuh seindah gubahan pertama. sayu untuk berpisah dengan mereka. hidup disini tiada sesiapa lagi melainkan kawan. kawan adalah cermin bagi diri kita. sesiapa yang ingin mengenali seseorang itu kenalilah kawan mereka..specially wish kat floormate yang dah belated besday..fatin, nami, mira, aliah, biha dan nini. hanya mampu ku berdoa segala apa hajat kalian dikabulkan Tuhan dan aku meminta kepada Tuhan untuk masukkan semua sahabat2ku ke dalam syurga sebelum aku.
walaupun kita sudah x sebumbung x bermakna kita berpisah.. sesi luahan perasaan pulak ker? T-T
sebab kalianlah saya terus kuat disini..tiada sesiapa lagi dan suasana sekolah lamaku masih lagi berkesan dalam diriku..Alhamdulillah3x..

alhamdulillah jua kupanjatkan kepada Yang Maha Esa, akhirnya berjaya juga saya menutup fail PSMB dan terima kasih Allah kerana memilihku untuk memberi sedikit pengalaman bekerja dengan mereka2 yang hebat.

Pasangan pengantin yang baru menikah cuti summer baru ni di Malaysia menjadi selebriti hot di Iskandariah..ditambah pula perasmian bait muslim akan dibuat jumaat ni.. betapaku kagum dengan agama suci Allah..dengan satu lafaz akad mampu mengubah status seseorang. Subhanallah ku ucapkan..sungguh indah Islam itu kalau kita betul-betul menghayati. cinta selepas kahwin..dan mengenali sesudah bertunang. tiba2, ku teringat ketika berada di majlis ilmu sheikh Nuruddin..ada seseorang bertanya..

"sheikh, kalau si suami dan isteri ingin solat berjemaah bersama-sama, dimanakah kedudukan si isteri??"

saya meninggalkan persoalan ini kepada para pembaca..jangan lupa hantarkan jawapan anda di talian..puterinil0915.blogspot.com..

Wallahua'lam..

0 kata orang:

Post a Comment

 
Copyright 2009 FiKiR&ZiKiR. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com